02 september 2016

Geen tijdrovende werkgeversverklaring meer?

Eigenlijk is een werkgeversverklaring achterhaald. Jouw werkgever moet verklaren dat je in vaste dienst bent en wat je verdient. Dit moet eenvoudiger en sneller kunnen!

Eigenlijk is een werkgeversverklaring achterhaald. Jouw werkgever moet verklaren dat je in vaste dienst bent en wat je verdient. Dit moet eenvoudiger en sneller kunnen!

“Een hypotheek binnen een week” adverteert een Nederlandse bank mee. Als alle stukken voorhanden zijn moet het nog veel sneller kunnen. De werkgeversverklaring is een groot struikelblok. Je werkgever of de HR-afdeling van je werkgever heeft het druk, en jouw in te vullen werkgeversverklaring komt vast onderaan de stapel. Belastingaangiftes kunnen al vooringevuld worden met het inkomen. Dan moet het toch ook mogelijk zijn om digitaal gegevens over je dienstverband en je inkomen op te vragen?

Weg met de tijdrovende werkgeversverklaring

De hypotheekbranche wil sneller hypotheken verstrekken. De eerste klus is om tijdvreters uit het proces te snijden. De werkgeversverklaring is een doorn in het oog voor de hypotheekbranche en ook voor de werkgevers. Een aantal financiële partijen heeft de koppen bij elkaar gestoken om zich hard te maken voor een digitaal aanvraagproces voor de verklaring. Dit is een pilot onder de toepasselijke naam “HANDIG!”. Een digitaal UWV formulier met informatie over het inkomen en de werkverhouding vervangt de werkgeversverklaring. De pilot wordt eerst kleinschalig ingezet.

Waarom een werkgeversverklaring?

De arbeidsmarkt is aan het veranderen. Werknemers die 25 jaar bij dezelfde baas zitten zijn een uitstervend ras. Toch wordt er voor een hypotheek zwaar getild aan een vast inkomen. Dus wat doen geldverstrekkers? Ze vragen, als je een vast contract hebt, een werkgeversverklaring op bij jouw werkgever. Een vast contract geeft geen garanties, maar voor de hypotheek is het wel een goed uitgangspunt.

Geen werkgeversverklaring dus geen hypotheek?

Als dat het geval zou zijn, zouden er niet veel hypotheken meer verstrekt worden. Ook zonder een vast contract kun je een hypotheek krijgen. Er zijn namelijk ook andere manieren om een stabiel inkomen aan te tonen. Zzp’ers en uitzendkrachten kunnen ook een huis kopen. Zij kunnen hun kredietwaardigheid aantonen met het inkomen over de afgelopen drie jaren. Voor werknemers met een tijdelijk contract biedt een intentieverklaring mogelijkheden. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt!

Het moet toch ook niet nodig zijn om je werkgever te betrekken bij jouw hypotheek. Je hypotheek en je woonwensen bespreek je met je hypotheekadviseur. Een hypotheek kan tegenwoordig snel geregeld worden, maar de nadruk ligt wat ons betreft nog steeds op kwaliteit in plaats van snelheid.

Naar mobiele navigatie