07 december 2016

Goed verzekerd op wintersport

Ga je binnenkort op wintersport? Let goed op je reisverzekering. Ook als je een doorlopende reisverzekering hebt.

Ga je binnenkort op wintersport? Zorg dat je goed verzekerd bent. Vooral met de wintersport zijn er veel gevaren die dreigen. Voorkom financiële verrassingen.

Een weekendje naar het strand aan de Noord-Hollandse kust kun je een keer wagen zonder een reisverzekering. Op wintersport is een ander verhaal. Ook als ervaren skiër kun je een ongeluk krijgen. Wat zijn de gevolgen voor jouw ski-uitrusting? Nog erger, wat als je met een gipsvlucht terug moet naar Nederland? Zonder een reisverzekering wordt het een kostbare trip terug.

Zorg voor de juiste reisverzekering

Zomaar een reisverzekering voldoet niet. Het moet een verzekering zijn waarbij ook de wintersport verzekerd is. Heb je een doorlopende reisverzekering? Controleer de reisverzekering wel voor je vertrekt. Staat op de polis expliciet dat de verzekering ook dekking biedt voor wintersport? Let hier goed op. Bij diefstal van bijvoorbeeld jouw ski’s en je ski-uitrusting krijg je de schade niet gecompenseerd door jouw verzekeraar als de verzekering niet de juiste dekking biedt. De schadelast kan hoog uitvallen, dus de juiste dekking maakt een groot verschil voor je vakantievreugde en jouw portemonnee.


Hoe zit het met de geneeskundige dekking?

Je zorgverzekering biedt ook dekking in het buitenland. Maar mogelijk keert jouw zorgverzekeraar buitenlandse zorgkosten maar gedeeltelijk uit. De dekking in de zorgverzekering (basisverzekering) is namelijk gemaximeerd tot het bedrag dat gebruikelijk is in Nederland. Kost een medische behandeling in Nederland 1.000 euro, dan krijg je de buitenlandse behandeling uitgekeerd tot maximaal dat bedrag. In het geval de behandeling in het buitenland 1.200 euro kost, moet je dus 200 euro zelf betalen. Door medische kosten mee te verzekeren ben je medisch ook goed ingedekt.

Biedt de Nederlandse zorgverzekering een volledige dekking?

In veel aanvullende zorgverzekeringen wordt een 100 procent dekking gegeven voor de buitenlandse zorgkosten. In eerste instantie ben je geneigd om in de reisverzekering geen zorg mee te verzekeren. Je zorgverzekering biedt immers een volledige dekking. Maar let op! Meestal is het nog steeds geen volledige dekking van de gevaren. Het verschilt per verzekeraar wat zij precies verstaan onder een volledige dekking van de zorgkosten. De kans is groot dat een gipsvlucht naar Nederland ook vanuit de aanvullende verzekering niet verzekerd is. Verzeker de medische kosten dus mee. Of informeer in ieder geval bij jouw zorgverzekeraar waar de zorgverzekering dekking voor biedt.

Kiezen voor een losse reisverzekering of een doorlopende reisverzekering?

Ga je vaker op vakantie? Een doorlopende reisverzekering kan dan de goedkopere oplossing zijn. Let wel goed op de dekking voor wintersport. Deze heb je niet nodig bij een vakantie in de zomer of een weekendje weg naar een bungalowpark.

Naar mobiele navigatie