25 augustus 2017

Hoe verzeker je een Tesla?

Een Tesla verzeker je zoals je een willekeurige auto ook verzekerd. Toch zijn er verschillen waar je tegenaan loopt.

Tesla heeft in een paar jaren tijd een goede reputatie opgebouwd. Ook in Nederland zie je deze auto’s steeds vaker. Hoe verzeker je een Tesla?

Het verzekeren van een Tesla is niet anders dan het verzekeren van een auto van een willekeurig ander merk. Je kunt er wel vanuit gaan dat het verzekeren duurder is dan het verzekeren van een gemiddelde middenklasse auto. Ook zijn niet alle verzekeraars bereid om een Tesla te verzekeren zoals deze uit de fabriek rolt. De beveiligingseisen zijn vaak namelijk vaak onvoldoende, tenminste volgens de maatstaven van sommige verzekeraars.

Een Tesla verzekering

Uiteraard zijn er verzekeraars die inspelen op het succes van de Tesla. Een speciale Tesla verzekering is eigenlijk een reguliere autoverzekering, maar dan met een ander naamplaatje erop. Voor het verzekeren van jouw Tesla moet jij je niet blindstaren op de naamstelling van de autoverzekering. Gelukkig hoef jij daar niet zelf op te letten. Dat zien wij als de taak van onze adviseurs. Wij zoeken namelijk de meest geschikte autoverzekering. Hierbij letten wij op kwaliteit en betaalbaarheid.

Welke dekking kies je voor de Tesla?

Je hebt de keuze tussen drie verzekeringsvormen. De Tesla die je nu kunt kopen is relatief nieuw en is nog veel geld waard. Hierbij past maar één verzekeringsvorm, namelijk de WA casco (all risks autoverzekering). Bij een ongeval wil je jouw schade namelijk wel uitgekeerd krijgen. Ook als het ongeval door jou veroorzaakt is. Bij de andere verzekeringsvormen krijg je de schade door een ongeval aan jouw auto niet uitgekeerd als je zelf aansprakelijk bent voor het ongeluk.

Wat maakt het verzekeren van een Tesla duur?

Alleen al het gewicht zorgt voor een gemiddeld duurdere autoverzekering. Bijvoorbeeld de Tesla S 90D weegt 2.188 kg. De Tesla S60 weegt ook al 2.010 kg. De accu’s maken de auto’s zwaar. In de toekomst zullen de accu’s doorontwikkeld worden en waarschijnlijk zullen ze ook lichter worden. Daar blijft het niet bij, want ook de nieuwwaarde is hoog. Ook als de auto al een paar jaren oud is, wordt er nog steeds uitgegaan van de nieuwwaarde.

Goedkope autoverzekering voor de Tesla

Bij de introductie van de Tesla in Nederland heeft de fabrikant afspraken gemaakt met de verzekeraar Centraal Beheer. Tegen een aantrekkelijke premie konden de eigenaren de Tesla verzekeren. Helaas voor deze autobezitters is de schadelast bij de verzekeraar hoger uitgevallen dan vooraf ingeschat. In sommige gevallen moest de premie met honderden procenten verhoogd worden.

Naar mobiele navigatie