12 juli 2017

Is een reisverzekering onzin bij een vakantie binnen Nederland?

Bij een vakantie binnen Nederland is een reisverzekering minder noodzakelijk, maar zeker niet overbodig.

Bij een vakantie binnen Nederland is een reisverzekering minder noodzakelijk, maar zeker niet overbodig. Er blijven situaties denkbaar waarbij je baat hebt bij een reisverzekering.

Bij een vakantie binnen Nederland hoef jij je niet druk te maken over het verzekeren van medische kosten. In geval van nood zal je ook minder snel een beroep doen op de alarmcentrale van de verzekeraar. Toch is een reisverzekering geen complete onzin.

Wat voegt een reisverzekering toe bij een vakantie in Nederland?

In sommige gevallen zit in de inboedelverzekering een zogenaamde buitenhuisdekking. Dat wil zeggen dat diefstal van jouw bezittingen buiten jouw huis gewoon verzekerd is. Toch is deze dekking vaak te beperkt om erop te kunnen vertrouwen. Met een reisverzekering is jouw bagage verzekerd tegen diefstal. Dit is ook gelijk de belangrijkste dekking van de reisverzekering als je binnen Nederland blijft. Eventueel keert de reisverzekering ook uit als je schade aanricht aan het vakantieverblijf.

Een reisverzekering voor Nederland afsluiten

Verzekeraars beseffen zich ook dat de reisverzekering voor een vakantie binnen Nederland minder noodzakelijk is. Daarom hebben sommige verzekeraars een goedkope reisverzekering voor Nederland in het assortiment. Je bent dus verzekerd binnen Nederland en beperkt in het buitenland. Bijvoorbeeld bij een dagje uit naar Duitsland vanaf jouw vakantieadres.

Ga je vaker per jaar op vakantie?

Een reisverzekering voor een vakantie binnen Nederland doe je hoofdzakelijk voor je bagage en eventueel de aansprakelijkheidsschade aan jouw vakantieverblijf. Ga je gedurende het jaar ook wel in het buitenland op vakantie? Een doorlopende reisverzekering biedt dan uitkomst. Deze biedt ook dekking bij een vakantie binnen Nederland. Zelfs met één overnachting in het buitenland of Nederland biedt de reisverzekering al dekking.

Wanneer kan een doorlopende reisverzekering uit?

Een aflopende reisverzekering sluit je af als je jaarlijks één keer op vakantie gaat. Een doorlopende reisverzekering kan uit bij meerdere vakanties in één jaar, of bij één lange vakantie. Waar het omslagpunt ligt verschilt. Het is namelijk volledig afhankelijk van de dekking die jij wenst in de verzekering. Indicatief kun je uitgaan van twee weken. Bij een vakantie binnen Europa gedurende twee weken kun je een vergelijking maken tussen een aflopende verzekering en een doorlopende reisverzekering.

Bij twijfel kun je beter kiezen voor de doorlopende reisverzekering. Stel, je gaat nog een keer een weekendje weg. Met de doorlopende reisverzekering heb je gewoon dekking. Je hoeft niet eerst weer een reisverzekering te regelen en vaak zijn aflopende reisverzekeringen in dat geval ook te duur.

Naar mobiele navigatie