21 oktober 2016

Sluit geen dure lening af bij een autodealer

Een lening afsluiten bij de autoverkoper lijkt aanlokkelijk. Toch is het niet aan te raden. Kies liever voor een goedkope lening met goede voorwaarden.

Je kent de trucjes van autodealers wel. Betaal in plaats van in één keer 11.900 euro, 149 euro per maand. In werkelijkheid betaal je teveel.

Even niet genoeg geld beschikbaar, maar er moet wel een andere auto komen? Een lening afsluiten kan onvermijdelijk zijn. De financiering gelijk bij de autoverkoper afsluiten lijkt aantrekkelijk, maar is dat wel zo? De kans is namelijk groot dat je via de onafhankelijke adviseur een veel betere deal kunt sluiten. De adviseur heeft namelijk kennis van zaken en kan de bank selecteren met de beste voorwaarden en de laagste rente. 

Schoenmaker blijf bij je leest

Een lening verstrekken lijkt een eenvoudig proces, maar er komt meer bij kijken. Een lening moet goed afgestemd worden op het doel waar het geld voor bedoeld is. Daarnaast moet de financiering ook goed afgestemd worden op jouw persoonlijke situatie en jouw financiële positie. Wat gebeurt er bijvoorbeeld bij overlijden? In hoeveel maanden wordt de lening afbetaald? De beste broden koop je bij een bakker, een betrouwbare auto bij een autodealer en een goede en goedkope lening bij een financieel expert.

Hoeveel rente ben je verschuldigd?

Een auto verkopen door te pronken met een bedrag per maand is een marketingtruc. Een bedrag van 149 euro per maand klinkt goedkoper dan een koopsom van 11.900 euro. De neiging is groot om gewoon te tekenen. Je wilt de auto en je bent één handtekening verwijderd van je doel. Verdiep je toch eerst in de hoogte van het rentepercentage en in de voorwaarden van de lening.

Een auto is een slechte investering

Een auto is geen goede belegging. Nadat je een nieuwe auto hebt overgeschreven op je naam ben je al een groot bedrag kwijt aan afschrijving. Een tweedehands auto heeft namelijk een lagere waarde dan een nieuwe auto, maar zo moet je niet denken. Een auto is een stukje comfort en de meeste mensen kunnen er praktisch gezien ook niet meer zonder. Toch is het aan te raden om je eisen niet te hoog te stellen als je moet lenen voor de aankoop. Je moet er namelijk rekening mee houden dat de auto zelf ook nog kosten met zich mee gaat brengen. Op termijn moet de auto ook weer vervangen worden door een andere auto.

Naar mobiele navigatie