22 juli 2015

Tips om maandelijks geld over te houden

Hoe kunt u het eenvoudigst maandelijks extra geld overhouden?

De meeste effectieve manier om te besparen op de uitgaven is door te snijden in de vaste lasten. Waar kunt u het meeste geld op besparen, en hoe kunt u het eenvoudigst maandelijks extra geld overhouden?

Tijdens de zomervakantie gaan de meeste gezinnen weer flink veel geld uitgeven. Hier kunt u ook op besparen, maar tijdens de vakantieperiode moet u niet teveel beknibbelen op de uitgaven. U kunt beter na de vakantie beginnen met het echte besparen door in de vaste lasten te snijden. Ook kleine maandelijkse besparingen hebben een groot effect, want iedere maand komen ze weer terug.

Tip # 1 – Laat uw volledige verzekeringspakket een keer doorlichten

De meeste Nederlanders hebben niet inzichtelijk waar ze tegen verzekerd zijn en wat ze er maandelijks aan betalen. Neem alle verzekeringen een keer mee naar de adviseur en laat het nakijken. De kans is groot dat er nog onzinnige verzekeringen tussen zitten en dat er bespaard kan worden op te dure verzekeringen. Op deze manier kunt u ook voorkomen dat u bij een schade toch niet goed verzekerd bent.

Tip # 2 – Maak inzichtelijk waar maandelijks het geld naar toe gaat

Ga een keer alle incasso's inzichtelijk maken voor uzelf en zoek uit waar het geld aan wordt uitgegeven. Grote kans dat u nog maandelijks geld over maakt naar een sportschool waar u niet meer komt en betaalt voor een tijdschrift die u niet leest. Ook grotere kostenposten zullen inzichtelijk gemaakt worden, zoals wat u aan energie kwijt bent en aan telefoonabonnementen.

Tip # 3 – Wat kost de auto per maand?

Ga eens alle kosten die u voor de auto maakt inzichtelijk maken. Hieruit zal blijken dat er vooral veel geld wordt uitgegeven aan belasting (vooral voor dieselauto's), onderhoud en aan brandstof. Zit u hoog in de kosten? Overweeg een goedkopere kleinere auto. Het is eenmalig een grote investering, maar het kan de terugkomende lasten wel sterk reduceren.

Tip # 4 – Neem geen telefoonabonnement met een “gratis" telefoon

Eens per twee jaar kunt u van het telefoonbedrijf een nieuwe telefoon krijgen. Deze wordt namelijk weggegeven bij het verlengen van het telefoonabonnement. U kunt veel geld besparen door een sim-only abonnement af te sluiten en de telefoon goedkoop op het internet te kopen. Kijk maar eens na wat u iedere maand voor de telefoon moet betalen. Voor het totale bedrag dat het telefoonbedrijf in rekening brengt, kunt u ruimschoots een los toestel kopen.

Tip # 5 – Er valt veel geld te besparen op de energierekening

Overstappen naar een goedkopere energieleverancier kan financieel het verschil maken. Laat u niet verleiden door cadeautjes bij het afsluiten van het abonnement, maar leg de nadruk op de maandelijkse lasten. Overstappen lijkt ingewikkeld, maar is juist zeer eenvoudig.

Naar mobiele navigatie