30 december 2016

Vergelijken van autoverzekeringen heeft zin

De premie voor de autoverzekering is aan het stijgen. Dat wil nog niet zeggen dat je genoegen moet nemen met een hogere premie. Vergelijken heeft zeker zin.

Tot 2016 waren de premies voor de autoverzekeringen laag. Dit kwam door een prijzenoorlog. De premies zijn inmiddels verhoogd. Dit maakt vergelijken nog zinvoller.

De autoverzekering wordt vaak vergeleken op premie. Dit zorgt voor grote verschillen, maar er moet natuurlijk wel verder worden gekeken dan alleen de premie. Je moet de beste autoverzekering kiezen tegen de laagste prijs. Om die reden is het verstandig om degelijk advies in te winnen voor de autoverzekering. Je wilt bij schade namelijk niet voor onaangename verrassingen staan.

De premieverschillen zijn groot

De duurste autoverzekering biedt niet altijd de beste dekking. De goedkoopste is per definitie ook niet de slechtste verzekering. Ook tussen de kwalitatief goede autoverzekeringen zitten grote verschillen in premie. Het loont dus de moeite om te vergelijken. De goedkoopste verzekering kan uitgaande van de meest uitgebreide dekking honderden euro’s per jaar goedkoper zijn.

Kijk ook kritisch naar je huidige dekking

Verzekeringen worden vaak afgesloten en later niet meer naar omgekeken. Bij het afsluiten van je autoverzekering kies je de verzekering die het beste bij jouw auto en portemonnee past. In de loop van de jaren daalt de waarde van de auto. De WA casco verzekering biedt de meest uitgebreide dekking, maar wel tegen de hoogste premie. De premie wordt gebaseerd op de nieuwwaarde van de auto, maar bij schade is de dagwaarde bepalend. Op den duur kan het niet meer uit om een auto zo uitgebreid verzekerd te houden. Overstappen naar de WA beperkt casco of de WA verzekering kan je veel geld besparen.

Jouw huidige verzekering opzeggen

Tot jaren geleden waren verzekeringen uitsluitend te beëindigen per de zogenaamde premievervaldatum. Het kwam er eigenlijk op neer dat er jaarlijks één datum was waarop de verzekering te beëindigen was. Dat is niet echt klantvriendelijk, en dat hebben verzekeraars ook ingezien. Tegenwoordig is het eenvoudiger. Bij het afsluiten van een autoverzekering ben je één jaar gebonden aan deze verzekering. Nadat de verzekering één jaar gelopen heeft, is de polis dagelijks opzegbaar. Eventueel geldt er een opzegtermijn van één maand.

Hoe kan ik verzekeringen het beste vergelijken?

Je wilt natuurlijk wel weer de best mogelijke verzekering. Je kijkt dus verder dan alleen de premie. Wees voorzichtig met genoegen nemen van een beperktere dekking. Bij een schade kan deze keuze jou namelijk veel geld kosten.

Naar mobiele navigatie