Hypotheken

Nieuwbouw

Vericon, de onafhankelijke hypotheekspecialist gespecialiseerd in nieuwbouw!

Vericon is als onafhankelijke hypotheekspecialist heel goed thuis in de financiering van nieuwbouw woningen. Verschillende geldverstrekkers hebben speciale kortingen en voorwaarden voor nieuwbouw.

Hoe werkt een hypotheek bij nieuwbouw?

Wil je een nieuwbouwhuis kopen? De marktwaarde van het nieuwbouwhuis en je financiële situatie bepalen hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Na het ondertekenen van de hypotheekakte, worden van het hypotheekbedrag eerst de aankoop van de grond betaald en eventuele bouwwerkzaamheden die de aannemer al uitvoerde. De rest van het hypotheekbedrag wordt in het bouwdepot gestort.
Een bouwdepot is een geblokkeerde rekening met daarop het hypotheekbedrag. Dit gedeelte gebruik je voor de bouw van je woning. Hiermee betaal je bijvoorbeeld de rekeningen van de aannemer.
Over het bedrag in het bouwdepot ontvang je rente. Dit noemen we bouwdepotrente. Op hetzelfde moment betaal je ook hypotheekrente over je hypotheek. Zo betaal je alleen hypotheekrente over het bedrag dat je aan je nieuwe woning hebt besteed. De aflossing begint vaak al wel te lopen vanaf het moment dat je bij de notaris bent geweest.

Net als bij een bestaande woning is je maximale hypotheek afhankelijk van de marktwaarde van de woning en de financiële situatie van jou en je eventuele partner.

Wat kost een nieuwbouwhypotheek?

Het belangrijkste verschil tussen het kopen van een bestaande woning en een nieuwbouwwoning zit in de oplevering. Bij een bestaande woning gaat je nieuwe hypotheek in op het moment van de overdracht. Bij een nieuwbouwwoning gaat de hypotheek in zodra je de akte ondertekent bij de notaris. Maar dat is niet het moment dat de woning overgedragen wordt. Je zit dus een periode met dubbele lasten.  Zorg dat je van te voren goed uitrekent of en hoe lang je de dubbele lasten kunt dragen. Daarbij kunnen we je natuurlijk ook helpen.

Hypotheek afsluiten bij nieuwbouw

Ben jij op zoek naar de juiste hypotheek voor jouw nieuwbouwwoning? Neem dan contact met ons op om samen met onze adviseur je financiële mogelijkheden te verkennen. Hoeveel kun je lenen? Welk type hypotheek past bij je situatie? Hoe ga je om met dubbele lasten?

Plan je eerste oriëntatiegesprek gratis in en wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

In de regio Hardenberg zijn diverse mooie nieuwbouwprojecten. Zoals; Bransveen, Garstlanden, Marslanden II; De Havesater Es, Ydenhoogte, De Meerstal, De Wieken, De Marke III, ’t Refter, De Kuilen III en Möllincksvaart. Op de site van de gemeente Hardenberg kun je de nodige informatie over bovenstaande projecten vinden. In de Vechtzone keert Hardenberg zijn gezicht nog meer naar de Vecht. Hier, op het grensvlak van rivierlandschap en hoge zandgronden, komt nieuwbouwplan De Vechte tot bloei. 

Goed advies en scherp voorstel?