Financieel Advies

Vermogensbegeleiding

Als uw adviseur informeren wij u graag over de mogelijkheden en risico’s van beleggen. U kunt op diverse manieren vermogen opbouwen. Bijvoorbeeld middels uw woning (onroerend goed), spaarrekening, beleggingen in aandelen, obligaties, opties, fondsen, etc. Het gaat er in ieder geval om dat de keuze aansluit bij uw persoonlijke situatie en uw kijk op risico en rendement.

Wij kunnen u van dienst zijn bij het vergroten van uw inzicht en bij het samenstellen van de diverse vermogenscomponenten. U kunt bijvoorbeeld vermogen opbouwen via een verzekeraar, een bank of een vermogensbeheerder, of natuurlijk een combinatie.

Wij helpen u bij de inkoop en wijzen uw de weg. Hierbij wordt onder andere gekeken naar het trackrecord, de kostenstructuur in relatie tot prestatie, de spreiding, onafhankelijkheid van de aanbieder, transparantie, etc.

Professioneel vermogensbeheer vergroot immers de kans op een rendement dat aansluit bij uw verwachtingspatroon.

Mogelijk kunt u het combineren met een investering is vastgoed voor de verhuur.

Rendement en risico

Onthoud dat bij beleggen twee stelregels gelden:

• Hoe hoger het rendement dat u wilt halen, hoe hoger het risico.
• Laat uw beleggingsportefeuille niet alleen afhangen van het risico dat u wilt lopen, maar ook van het risico dat u kunt lopen.

Resteert de vraag waarin en hoe belegd moet worden. Dit noemt men de asset allocatie. Het antwoord op deze vraag hangt af van onder meer de volgende zaken:

• Wanneer heeft u uw vermogen nodig?
• Hoe verhoudt uw beschikbare vermogen zich tot uw totale vermogen?
• Heeft u uw vermogen nodig om het inkomen aan te vullen, of is het een “extraatje”?
• Hoe kijkt u aan tegen het nemen van risico?

Wilt u eens sparren met een van onze adviseurs neem dan contact met ons op!

Meer weten over uw mogelijkheden?