Hypotheken

Verduurzamen

Uw huis verduurzamen: wat zijn de voordelen

Uw huis verduurzamen kan om verschillende redenen. Voor meer comfort, om te besparen op energiekosten of om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van het milieu. Of misschien wel alle drie.

Zeker met de huidige lage rentestand  kan het interessant zijn om te investeren in energiebesparende maatregelen. Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal rekende uit dat het rendement van bijvoorbeeld spouwmuurisolatie vergelijkbaar is met een rente van 10% op een spaarrekening. Je investeert in je huis, waardoor de waarde kan stijgen. Dit is gunstig als je je huis wilt verkopen en een ander huis gaat kopen.

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen graag hun woning willen verduurzamen, maar niet weten hoe ze dit moeten financieren en moeten aanpakken. Wij hebben een unieke bespaarscan ontwikkeld waarbij we zowel de verduurzamingsmogelijkheden als de financieringsmogelijkheden in kaart brengen. Gezien de huidige lage rentestand nemen wij daar uw bestaande hypotheek ook in mee.
We kijken daarbij ook naar de oversluit- en verbetermogelijkheden.

Voor de scan komen wij bij u thuis inventariseren. U ontvangt hiervan een verduurzamingsrapport en een quickscan van de bestaande hypotheek en overige financierings- en subsidiemogelijkheden.

Hier meer over weten?