Hypotheken

Verduurzamen

Het verduurzamen van je woning is nog steeds erg actueel, en terecht. Het is belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een duurzamere toekomst. En verduurzamen is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook bijdragen aan je woongenot. Maar waar moet je beginnen? Moet je isoleren, is je woning geschikt voor een warmtepomp en zo ja, welke dan? Waar moet je op letten bij de aanschaf en het leggen van zonnepanelen, wat zijn je opties en wat kost het? We helpen je graag met het Vericon Verduurzamings-Consult.

Het Vericon Verduurzamings-Consult

Ga in gesprek met één van onze hypotheekadviseurs (tevens financieel adviseur duurzaam wonen) waarin we kijken naar je financiële mogelijkheden voor het verduurzamen en je in contact brengen met experts op het gebied van verduurzamen. Zij komen, vaak al binnen een week, thuis bij je langs om te kijken wat voor jou de mogelijkheden zijn en wat dat gaat kosten. Heb je besloten wat er moet gebeuren, dan zetten zij de opdrachten uit en kan er op korte termijn verduurzaamt worden.

Wat kan verduurzamen je opleveren?

Naast het milieu en je woongenot kan verduurzamen je ook een financieel voordeel geven, ook als je geen eigen geld beschikbaar hebt om duurzame maatregelen te nemen. In veel gevallen kun je je hypotheek verhogen om je woning te verduurzamen.

  • Een rekenvoorbeeld: een verhoging van je hypotheek met € 25.000 kost je netto circa € 90 per maand (rente + aflossing). De besparing op je energierekening is vaak groter, waardoor je dus geld bespaart. 

Uiteraard is de situatie voor iedereen anders. Benieuwd wat het jou kan opleveren? Vraag gratis een gesprek aan met één van onze adviseurs via het contactformulier (link naar contactpagina).

Hier meer over weten?